Studiereis Valencia

De reis
4 dagen naar de zon met school, wie wil dat nou niet? Samen met 60 mede SBRM-studenten genoot ik van een geweldige studiereis naar Valencia. Deze reis was onderdeel van het vak intercultural awareness, hiervoor doen we een project en in Valencia kregen we de kans te ontdekken hoe het is om in een andere cultuur zaken te doen. Dit alles is gericht op de student company die we in het tweede jaar oprichten, dit is een eigen bedrijf wat je start met een paar mede studenten.

 
Hulp van Spaanse studenten
Op de eerste dag ontmoetten we Spaanse studenten die ons verder hielpen met ons onderzoek en we speelden er een voetbalwedstrijd tegen. Dit waren studenten van EDEM, een particuliere school in Valencia en tevens een partnerschool van Avans. Vanaf de eerste minuut dat ik daar binnen stapte besloot ik dat ik daar mijn Minor wil doen. Geweldig school, fijne sfeer, veel internationale studenten en de lessen worden verzorgd door ondernemers. Klinkt geweldig toch?

 
Schitterende gebouwen
De tweede dag fietsten we als echte Hollanders door het prachtige Valencia. En bekeken we als toeristen de stad. Veel oude gebouwen, maar ook de meest indrukwekkende nieuwe gebouwen. Na de moderne gebouwen in Dubai is het Ciutat de les arts i les ciències in Valencia toch wel één van de mooiste gebouwen die ik ooit heb gezien. 

Leren van Spaanse ondernemers
Dag 3 wat mij betreft de leukste dag van de week. Als beginnende ondernemers is het voor ons altijd interessant om te zien hoe bedrijven werken. In Valencia kregen we de kans om bij Nederlandse ondernemers in Spanje een kijkje te nemen, te zien hoe zij werken en waar zij op letten als Nederlander in het buitenland.  Ook was er een bedrijvenpanel georganiseerd waar we Nederlandse ondernemers in Valencia allerlei vragen mochten stellen over ondernemen en Valencia, ook werden er eventuele stagemogelijkheden besproken. Zelf heb ik hier een leuk contact aan over gehouden. Ik ga nu op zoek naar een passende stageopdracht, dus wie weet ga ik nog wel terug.

Lessons learned
We sloten de week af met een presentatie bij EDEM. Dat was wel even spannend. Iedere student company  presenteerde in het Engels zijn learings over zaken doen in een andere cultuur aan onze eigen docenten en docenten van EDEM. Als je ooit zaken wil doen in Spanje zal je de Spaanse taal volledig moeten beheersen. Het belangrijkste wat ik hier uit geleerd heb; verdiep je in de cultuur van het land en jij moet je aanpassen als je iets wil bereiken. De week was zeer geslaagd! De studenten zijn weer een stuk hechter geworden en er zijn mooie vriendschappen en netwerken ontstaan. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

IJsland // Iceland

Stage

Bifrost University IJsland