De zomer is begonnen!

Hard werken in blok 4
Halverwege blok 4 ben ik begonnen met het schrijven van een blog. Hier ben ik ook vrij snel weer mee gestopt. Want als dat online zou komen, wil niemand meer de opleiding doen. In blok 4 komt er namelijk heel veel op je af. Er zijn veel deadlines en belangrijke dingen die geregeld moeten worden. Dit levert een hoop stress op, maar als het dan voorbij is, is het ook wel dubbel zo hard genieten.En dan komen de allerleukste dingen aan blok 4. De afsluiting, met leuke feestjes, bbq’s en heerlijke positieve gesprekken.
Terugblik tweede jaar


Ik vier momenteel heerlijk vakantie. Ik ben al een paar dagen in Spanje geweest en langzaam aan begin ik met werken. Ik kijk terug op een bijzonder tweede jaar. Met een hoop ups en downs in het jaar. Ik ben een Student Company begonnen die het eind niet heeft gehaald en daarna vol goede moed begonnen bij een nieuwe Student Companygroep. Dit liep helaas anders dan ik had gehoopt. Maar als ik dan aan het eind van het jaar in Osiris (ons Magister) kijk en er staat dat ik 'alles' gehaald heb met gemiddeld een 7! (Oké, één ding niet, ik was me vergeten in te schrijven voor een toets, oops!) Pff… klein beetje trots komt dan wel naar boven. De mbo'er die het wel kan!
Het grootste verschil tussen jaar 1 en jaar 2
In het eerste jaar van de opleiding ben je veel bezig met het leren van stof. Je krijgt uitleg, maakt opdrachten en toetst of je de kennis begrijpt. In het tweede jaar krijg je veel dezelfde stof alleen nu ga je kijken wat je met die stof kan. Je gaat de stof toepassen in je project of op een casus in het tentamen. Voor mij was daardoor het tweede jaar veel leuker. Puur stof leren kan ik niet zo goed,maar toepassen vind ik prachtig. 


Ik wens jullie allemaal een heerlijke zomer met een hoop mooie reizen! Tegen het eind van de zomer plaats ik nog een blog over de stagezoektocht. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJsland // Iceland

Stage

Bifrost University IJsland