Stage


De stage


Het derde jaar van de studie SBRM bestaat uit twee delen, een stage en een project. Het eerste halfjaar is de stage, deze periode is nu zeven weken bezig. De stage van SBRM bestaat ook weer uit twee delen! Een onderzoek en een deel meewerken. Het onderzoek is per stagiair verschillend, het stage bedrijf komt meestal met een probleem en hierover maak je dan een onderzoek. Dit kunnen hele variërende dingen zijn, maar net waar behoefte aan is en waar je eigen interesse ligt. Het meewerken is natuurlijk ook afhankelijk van het soort bedrijf.


Mijn stage

Voor SMRM heb ik een droomstage, zo één die je niet snel tegenkomt. Het bedrijf waarbij ik stage loop, The Dutch and Famous, gaat uitbreiden naar Duitsland.
Deze foto is genomen op de Duitsland-dag
van de Kamer van Koophandel.
Dit is het team waarmee ik werk
op mijn stage bij the Dutch & Famous. 
The Dutch and Famous organiseert filmuitjes voor vrijgezellenfeesten of bedrijfsuitjes. Op zo een dag kun je je eigen videoclip opnemen of een korte film maken. Het is mijn taak, samen met de eigenaar en een andere stagiair, om de uitbreiding van dit concept naar Duitsland te realiseren. Feitelijk dus een nieuw bedrijf opstarten, precies waarvoor we op deze opleiding zitten. We doorlopen alle stappen van het bedrijf en bekijken hoe dat nu gaat, hoe dat beter of anders kan en moet. Duitsland en Nederland zijn tenslotte niet gelijk aan elkaar, een hoop regels en gewoontes zijn anders. Het meelopen is bij mij dus veel kantoor werk maar gelukkig is het een entertainment bedrijf dus als er voor de Nederlandse markt uitjes zijn mag ik vaak ook mee!                                                                                                                                                                
Mijn onderzoek

Het onderzoek wat ik uitvoer voor het bedrijf gaat over de wet en regelgeving in Duitsland. In de afgelopen twee jaar, vol lessen recht, is mijn interesse hierin gegroeid en dit blijft groeien nu ik er weer mee bezig ben. Ik onderzoek nu welke wetten en regels er gelden in Duitsland waarmee, in de opstart fase van een bedrijf, rekening gehouden moet worden.


Onderzoeken van mijn studiegenoten 


Om in deze blog een iets breder beeld te schetsen van stage mogelijkheden voor SBRM heb ik mijn medestudenten om hulp gevraagd. Zoals je ziet zitten er hele grote en bekende bedrijven bij, dit is dus ook een mogelijkheid!


Louwman en Parqui:
Hoe ziet de customer journey van de potentiële bedrijfswagenklant eruit?

BlueBerry Media:
Een behoefte onderzoek bij de doelgroep van BlueBerry Media wat betreft het software programma Maglr. (Een product van BlueBerry Media) 


Laurentius:

Waar komt de woningzoekende vandaag en hoe doorloopt deze woningzoekende de customer journey in zijn zoekproces. 

Burgers Verhuur BV:
Wat komt er allemaal kijken bij het openen van een tweede vestiging van een verhuurbedrijf?

Bol.com:

Welke sterke punten van bol.com zakelijk kopen zijn sterk en stabiel genoeg om als USP gecommuniceerd te worden? 

Of je vliegt naar de andere kant van de wereld zoals Sander en Jules, zij lopen stage bij Hubud Coworking & Community. Dit bedrijf is in Ubud, Bali!
Het onderzoek in het engels wat Sander doet:
What are members' exprectations when they join Hubud, and to what degree do the actual outcomes meet these expectations?



Met dank aan deze studiegenoten.

avans

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJsland // Iceland

Bifrost University IJsland