Derde jaar SBRM

Derde jaar SBRM


Zoals in mijn vorige blog al gezegd, het derde jaar van de opleiding SBRM bestaat uit twee semesters. In mijn vorige blog schreef ik over het eerste half jaar waarin ik stage heb gelopen. Nu vertel ik je wat meer over het tweede half jaar. Na een half jaar stage is terug de schoolbanken in best pittig. Wennen aan de vrijheid en het verliezen van je ritme maakt het moeilijk om de discipline te behouden en goed bij te blijven.

De Koers
Het half jaar na de stage heet de Koers. De koers is opgebouwd uit een groot project, een aantal vakken en praktische opdrachten. Het grote project is een duo-project waarin je samen voor een bedrijf een strategisch vraagstuk gaat behandelen. Bedrijven kunnen zich hier voor aanmelden, maar de studenten zijn ook vrij om zelf te zoeken naar een opdrachtgever.
Wij hebben er voor gekozen een opdrachtgever vanuit Avans aan te nemen. Het onderzoek dat ik samen met mijn studiegenoot deed was voor een bedrijf dat veiligheidsmaterialen voor werkplaatsen maakt en verkoopt. Een wereld waar ik helemaal niet in thuis ben. Gelukkig had mijn samenwerkingspartner iets meer kennis op dit gebied. Wij gingen voor één specifiek product van het bedrijf op zoek naar de juiste doelgroep in combinatie met het juiste afzetkanaal. Hiervoor hebben we veel interviews afgenomen, veel bronnen gezocht over mogelijke kanalen en veel vergelijkingen gemaakt met de huidige situatie en het ideaal.

Lessen
De rest van de uren volgden we lessen die aansluiten bij het onderzoek of een verbreding geven op de kennis uit jaar één en twee. We zijn bezig geweest met bedrijfsovername. Dit vak wordt vanuit vier vakgebieden bekeken. Het is een combinatie van psychologische, fiscale, bedrijfseconomische en juridische aspecten. Als je het mij vraagt een interessante combinatie van vakken die goed op elkaar aansluiten. Verder hebben we ons meer verdiept in business modelling, in mijn geval was dit een leuke aansluiting op een cursus die ik heb gevolgd.

Laatste half jaar op Avans
Het was niet alleen de tweede helft van jaar drie maar tevens ook het laatste jaar voor de meeste van ons op Avans. Een gek besef aangezien de studie nog een jaar duurt. Het laatste jaar van de studie bestaat uit een minor en afstuderen, dit zijn beide onderdelen die meestal buiten Avans worden gedaan. Het laatste half jaar hebben wij dus nog volop van het leven als student genoten, de mooiste feestjes in Breda bijgewoond en heerlijk zomeravonden met elkaar doorgebracht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

IJsland // Iceland

Stage

Bifrost University IJsland