Bifrost University IJsland

Bifrost University IJsland

De komende 4 maanden studeer ik voor mijn minor in IJsland. Tijdens de periode dat ik hier verblijf wil ik een aantal blogs schrijven, om het thuisfront op de hoogte te houden maar ook om mijn ervaring te delen met medestudenten en nieuwe studenten.

Campus
Vandaag is een regenachtige dag, wat voor ons nog bijzonder is aangezien we de afgelopen twee weken alleen maar zonnige dagen hebben gehad. Maar voor de IJslanders is dit normaal weer. Zondag 21 augustus ben ik aangekomen in dit betoverende land. De universiteit had vervoer geregeld van Reykjavik naar Bifrost, Bifrost is de campus waar ik verblijf. Campus klinkt groots en Amerikaans, dat is het hier niet. Maar ook op deze campus zijn veel faciliteiten te vinden. Er is een ´supermarkt´, een sportschool, een sauna met hottubs, een bibliotheek, een partyroom, een gameroom, een restaurant, een hotel, een bar en nog wat meer van deze dingen. Maar wat het zo bijzonder maakt, is dat alles in hetzelfde gebouw is, inclusief de school, waar we in totaal 3 klaslokalen hebben. De oppervlakte van het terrein van Avans Hogeschoollaan, is ongeveer gelijk aan de gehele campus hier.
Wat maakt het hier dan zo bijzonder? Op loopafstand zijn twee vulkanen, gigantische watervallen en een prachtig meer. Ik ga als workout niet meer naar de sportschool, maar maak een wandeling de vulkaan op!
Wij wonen in 6-persoonshuizen, waar iedereen een slaapkamer met een bed, bureau, kast, toilet en douche heeft. We delen een woonkamer en keuken. Zelf woon ik met een Duiters, Oostenrijker, Francaise, Japanner en een Zuid-Koreaan.


De groep
Aangezien ik een Eramus Exchange programma volg, ben ik hier samen met ongeveer 30 studenten vanuit heel de wereld. Er zijn 8 lessen die je kan volgen, maar iedere land heeft zijn verschillen in verplichtingen. In Nederland moet je 30 ECT’s (studiepunten) behalen om deze periode voldoende af te sluiten. Dat betekent dat ik van de 8 vakken 5 vakken moet behalen. Momenteel volg ik er 3, International Politics, Leadership en natuurlijk Icelandic. Als je hier dan toch bent, probeer dan IJslands te leren, iets wat ik verder iedereen af zou raden, want de taal is onmogelijk! Het lijkt wel Chinees. De groep waarmee ik deze lessen volg, bestaat uit, Duitsers, Fransen, Spanjaarden, Oostenrijkers, Japanners, Canadezen, Zuid-Koreanen en Singaporezen. De cultuurverschillen zijn gigantisch, maar geweldig om mee te maken!


Studentenvereniging
Mijn afgelopen studiejaren op Avans heb ik mij altijd actief ingezet voor activiteiten binnen en voor de opleiding. Ik ben actief lid geweest van studievereniging We-Fi en vond het erg jammer dat ik dat achter me moest laten. Maar gelukkig hoefde dit niet lang te duren. Ook hier op de campus is een vereniging! Afgelopen week heb ik mijn eerste feestje mogen organiseren en ik probeer de contactpersoon te zijn tussen de IJslanders en onze groep. De IJslanders zijn erg open en willen ons graag de tijd van ons leven geven en dus altijd bereid om ons verder te helpen!


Hoogte punt tot nu toe
De tweede avond dat ik hier op de campus was, zat ik buiten met wat medestudenten. Het was rond middernacht en we dronken gewoon een kop koffie. En ineens, ik was midden in mijn zin, viel ik stil en keek omhoog.. de rest volgde mijn blik en viel net zo stil. Op onze tweede avond, terwijl we gewoon voor ons eigen huis zaten zagen we het noorderlicht recht boven ons!


Reacties

Populaire posts van deze blog

IJsland // Iceland

Stage