IJsland // Iceland

Na een maand

De eerste maand IJsland is voorbij gevlogen. Ik kan me amper herinneren wat ik vorige week heb gedaan, omdat er zo veel gebeurt. Ik ben verliefd geworden op het land en op de mensen. Er zijn onwijs veel gelijkenissen met Nederland en Nederlanders. Dit maakt dat het voelt als thuis, ook al zijn er echt wel verschillen.  Met school heb ik een dagtrip gemaakt naar een fjord dat in het verlengde van de campus ligt. Ik ben in het noorden en in het zuiden van het eiland geweest. Het maakt niet uit waar je komt.
Overal is het adembenemend en onbeschrijfelijk. Ook heb ik de toeristische hotspots bezocht, dat doe ik dus nooit meer! Sorry voor de mensen die nog langs komen! IJsland heeft zoveel pure schoonheid in de natuur, alleen weten veel mensen niet waar je dit kan vinden…Ik nu wel!Tentamens

De eerste 5 weken zijn voorbij en in de zesde week hebben we tentamens. De spanning begint dus flink te stijgen. Volgende week heb ik dus tentamens. Gelukkig maar 2 vakken. Alleen weet ik niet goed wat er hier verwacht wordt op een tentamen. Door de periode heen hebben we opdrachten gemaakt, die ook mee tellen voor het eindcijfer. Dit is iets wat ik bij Avans nooit gehad heb. Bij Avans hebben we alleen een tentamen over de gehele stof. De opdrachten die we moeten doen zijn erg leuk. Het laat je op een andere manier naar dingen kijken. Bijvoorbeeld een movie review schrijven gelinkt aan het vak internationale politiek. 

Engels

Doordat ik heel de dag Engels spreek en alles op school in het Engels moet doen, merk ik een gigantische verbetering. Ondertussen denk ik in het Engels en probeer ik mezelf te verbeteren. Aan degenen die beter Engels spreken, vraag ik vaak om mijn grammatica te verbeteren en ik zoek vertalingen en synoniemen op het internet om zelf mijn kennis te verbreden. Ik raad iedereen die studeert aan een half jaar naar het buitenland te gaan. Wij als Nederlanders staan betekend om ons goede Engels, maar er is altijd ruimte voor verbetering. En de beste manier om dat te doen, is door er volledig in op te gaan!

En verder


De komende maand heb ik iedere dag iemand op visite uit Nederland. Dat wordt een drukke, maar onwijs leuke maand dus! Als er dingen zijn die jullie graag willen weten of willen lezen, stuur me een berichtje! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stage

Bifrost University IJsland